miksi

Osastomme jäsenenä, olet myös Puuliiton jäsen

  Miksi kuulua ammattiliittoon, kun samat edut saa muutenkin.  Tämän kysymyksen kuulee joskus jopa jäseniltä. Esitetyssä kysymyksessä on kuitenkin jo osa vastausta mukana: Edut.  Kysymyksen esittäjä siis jo tietää, että ammattiliitot ajavat jäsentensä etuja.
Ammattiliitto neuvottelee työehtosopimukset ja palkankorotukset omilla sopimusaloillaan. Ammattiliitto myös valvoo sopimusten ja lakien noudattamista työpaikoilla.  Jäsenyyteen sisältyvä työttömyyskassan jäsenyys mahdollistaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan. Ikävissä tapauksissa saatava lakiapu on niin kallista, että tuskin sitä monikaan lähtisi itse ostamaan.  Ei myöskään pidä unohtaa koulutusta ja vapaa-ajan tapahtumia. Puuliiton 1,5 prosentin jäsenmaksu, joka on vielä verotuksessa vähennettävää, on aika mitätön hinta saatavasta hyödystä.

Työnantajat ovat hyvin järjestäytyneitä. Miksi siis me työtekijät emme olisi?  Järjestäytymättömänä vaikuttaminen on melko mahdotonta.  Jonkun työpaikan näennäisen pahoilta tuntuvat ongelmat ovat vielä pikkupikku juttuja siihen nähden,  mitä voisi olla täydellinen mielivaltainen sanelu,  ilman voimassa olevia sopimuksia ja lakeja.  En silti yhtään väheksy niitä pieniäkään ongelmia,  ja liitot auttavat myös sellaisten asioiden sopimisessa,  joita ei ole työehtosopimuksissa.

 Ammattijärjestöt ovat myös mukana vaikuttamassa työlainsäädäntöön, työterveyshuoltoon, eläkeuudistuksiin ja sosiaalisiin etuuksiin mm.  työttömän asemaan.  Kysynkin,  kenellä meistä on "varaa"olla ulkona tästä?  Toki Suomen korkea järjestäytymisaste palkitsee siinä sivussa muutaman vapaamatkustajankin,  mutta mielestäni se on ainakin moraalisesti väärin!  Sanotaan että sota ei kaipaa yhtä miestä,  mutta ei tämä mitään sotaa olekaan!
Toivotan kaikki Puuliiton sopimusaloilla työskentelevät,  jotka vielä jostain syystä eivät ole jäseniä,  tervetulleeksi:
    Ammattiosasto 154:n puolesta, Pekka Häkkinen


Haluatko liittyä jäseneksi:

Lähetä yhteystietosi,  tai kysy lisää jäsenyydestä osasto 154


Opiskelija, tiesithän että oppilasjäseneksi voit liittyä suoraan netissä,  puuliiton sivuilla, tästä